Sparad i Okategoriserade

Våldtäkt

Åter igen har rättsväsendet visat att det behöver sig en omgång av feminism och lära sig av med kvinnoföraktet. En dom i hovrätten har sänkt straffet för två män med motiveringen att det inte var gruppvåldtäkt då de höll på i tur och ordning.
Det förvånar mig dock inte. Trots bättre lagrum så används de inte, lika så används inte straffskalan. Jag har förr sagt att det inte är konstigt. Så länge det finns ett kvinnoförakt och stark patriarkatisk ordning i våra domstolar kommer det heller inte förändras.

Tänk också på vilka som sitter och dömer. En domare köpte sex, blev dömd för det. Han fick sitta kvar som domare, chefen sa i en intervju lite skämtsamt ’att jo men nu hade domaren ju mer insyn och erfarenhet om vad det handlar om’. Smaka på den en stund. Vilken syn på kvinnor råder där?

En kvinna blev sexuellt utnyttjad under hela hennes uppväxt, de män som förgrep sig på henne bodde i en förort till Stockholm, med en hög andel övre medelklass. Dessa män är idag poliser, politiker, domare, advokater osv. Tror ni det blir någon skillnad när män som själva är förövare sitter på dessa poster? Nä, precis.

Däremot tar jag starkt avstånd från lynchmobbar, dödsstraff osv. Dessa män ska ha vård. Med rätt vård kan de faktiskt bli fungerande medborgare igen. En samtyckeslag måste inrättas, det ska vara tydligt att det finns samtycke till samlag. Det är dags att lägga ansvaret på män för det sexuella våld som begås ute i samhället. Män ska inte stå bredvid, de ska ta ansvar, oavsett om de själva är förövare eller inte. Utbildning inom feminism för alla inom rättsväsendet.

Det måste bli skillnad nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *