Sparad i Politik

Valdagen

Idag hoppas jag att ni alla som får går iväg och röstar. Detta är det viktigaste vi kan göra. Rösta för människor, rösta för ett samhälle du vill ha. Själv har jag givetvis varit iväg och röstat. Sonen fick ”rösta” han med, stolt var han även om han var lite besviken att hans röst inte fick åka ner i facken.

Men hur som, gå och rösta. Det är din plikt som medborgare.

För min del har det varit en intressant tid. Då jag är aktiv i Vänsterpartiet och har försökt vara med så mycket som möjligt i valrörelsen. Jag har fått stå i valstugan och haft massor med intressanta samtal. Vissa inte alls roliga. Det har varit rätt vanligt att Sverigedemokrater eller anhängare till dem har kommit och skrikit. Det har också varit spännande att få skriva ihop broschyrer om feminism och antirasism. Det har blivit mer och mer tydligt för mig att det är just Vänsterpartiet som står mig närmast. Jag är stolt över att få vara med i ett parti som står upp för människan.

Ikväll blir det valvaka. Alldeles snart ska jag själv först iväg till Vänsterpartiets valvaka och sen blir det hem och valvaka hemma med rostade mackor med räkor på. Det är fest. Det bör vara fest när det är dags för val. Det är nu vår demokratiska rätt blir otroligt tydlig.

 

 

feminism

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *