Sparad i Inga rasister på våra gator, Politik, Trollbottom tycker till

Våld är inte självförsvar

Okej, efter en diskussion här hemma så ändrar jag mig. Visst, antifascism är självförsvar. Problemet dock med rörelsen är att många extremister gömmer sig bakom den. Ska det vara en rörelse som använder sig av att antifascism alltid är självförsvar behöver rörelsen också bli ännu tydligare med att våld inte är självförsvar. Våld är aldrig okej. Självförsvar och våld är inget som hänger ihop. Visst kan en behöva använda visst våld vid självförsvar men det handlar aldrig om att skada mer än situationen begär. Jag ska alltså göra så lite skada som möjligt.

Att jag reagerar på att antifascism alltid är självförsvar är just dessa extremister. Som han i kärrtorp som nu blev dömd. Och visst, han kanske inte är extremist men det går inte heller att hävda självförsvar då en knivhugger en annan person i ryggen. Då har det övergått från självförsvar till våld. Att överhuvudtaget använda sig av vapen, så som kniv, gör att en redan där övergår från självförsvar till våld.

Just därför tänker jag att det är viktigt att om rörelsen inte vill bli förknippad med extremister och våld så måste man också ta avstånd. Nu vet jag att det inte är en enkelriktad rörelse utan det är människor som tycker, det är människor som bryr sig och som reagerar och agerar. Jättebra. Så är du en människa som går ut med parollen ”antifascism är självförsvar” försök då också få ut budskapet om att våld inte hör dit. När banderoller innehåller både antifascism är självförsvar, fria Joel. Ja då blir det inte riktigt bra. Då blir det att man menar att självförsvaret även innefattar våld. Därför reagerar jag. För jag tror absolut inte på att bemöta hatet och våldet med samma metoder. Jag tror att vi förändrar genom att visa på något annat.

Kärlek, fred och tillsammansskap

motvåld

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *