Sparad i Tips, Trollbottom tycker till

Tönt men levande

När jag åker till jobbet tidigt på morgonen eller på vägen hem så är det mörkt. Jag bor förvisso i en stad så det finns trottoarer, gatubelysning etc. Men Det är ändå mörkt och på flera ställen där jag går för att ta mig hem finns ingen belysning och ibland är jag tvingad att gå på vägen och jag måste korsa vägar. Därför har jag numera med mig en reflexväst. Man må se sjukt töntig ut men jag är i alla fall en levande tönt som ser till att minska risken för att bli påkörd i trafiken ordentligt. För jag syns och bilar ser mig på långt håll. Jag blir med andra ord inget överraskningsmoment för bilisterna.

Visst kan man ha reflexer. De ska dock nålas fast eller fästas på kläderna på annat vis. Sådana där reflexband som flexar runt armarna är sjukt obekväma. Dessutom så vill jag inte nåla fast saker i jackan då jag brukar ha en tendens att fastna och då slita sönder jackan. Och jag är helt värdelös på att komma ihåg att sätta reflexen på rätt sida samt i rätt höjd.

Jag vet att folk tittar på mig när jag byter buss mitt inne i stan. Jag vet att det ser sjukt töntigt ut. Men allvarligt, vem bryr sig?! Det handlar om att hålla sig vid liv och det handlar om att bespara en bilist den fruktansvärda upplevelsen att råka köra på någon. En väst gör att du syns ordentligt i trafiken, den förstör inte kläderna och den tar väldigt lite plats i väskan när du inte behöver den.

patrull-reflexvast__0119227_PE275452_S4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *