Sparad i Bilder, Politik, Tankar, Tro, Utmaningar

Till de som inget har

image

Det här är en del av det som vi lyckades skrapa ihop så att de som ingenting har får lite mer. Så de som ingenting har får en lite bättre jul. Det är allt från leksakerna som sonen rensat ur från sitt rum till kläder, inredning, smycken etc. En hel del blev det. Det fyllde min lillebrors bagage. Jag är stolt över min bror som fixat igång en insamling till de familjer här i stan som ingenting har. Dessutom har han lyckats fixa så att hans arbetsgivare hjälper till att samla in pengar till majblomman. Det som de anställda lyckas samla ihop dubblar hans arbetsgivare. Grymt!

Och ja, vissa ser det här som ett jippo. Det må så vara. Men efter att ha själv levt i en familj som haft näst intill inget så vet jag vad sånt här kan betyda. Och ja, det behövs året om. För min egen del är det inte första gången jag rensat och skickat iväg en större mängd grejer till människor som inget har. Säckvis med kläder har jag skänkt till nyanlända flyktingar bland annat. Dessutom ger jag genom min kyrka pengar till organisationer som hjälper fattiga människor, både här och i andra länder. Just för att det inte är en engångshändelse. Människor behöver hjälp året om. Denna gång fick det bli till familjer i vår egna stad för att deras jul ska bli lite bättre och förhoppningsvis lite roligare och glädjefylld.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *