Sparad i Tankar, Tokigheter och galenskap

Tankar från en båt

Varför sjömän blir alkoholister?

På havet, när du blir görolös, finns inget annat att göra än att möta dina demoner. De som bor djupt nere i själens djup. De liksom havet kan äta upp dig, besegra dig med hela sin styrka. Antingen klarar du av att möta demonerna, öga mot öga. Bli vän med dom och komma i ro/frid. Eller så undviker du dem genom att dricka alkohol. En annan slags demon. Fortfarande är du besegrad av demonerna. De äter upp dig, bit för bit. Ju fler demoner, dess svårare att ta dig till tytan för att kunna andas. Djupet drar dig ner.

………………………..

Alger, alger så långt ögat kan se
De är i massor och guppar upp och ner
Vi flyter, vi guppar, vi kör fram på ett hav av alger
Alger här och alger där
De bildar lager,
På håll ser det ut som sanddynor

……………………..

Ta dig ett dopp!
Nej, tack, där var det stopp!

……………………..

Strandad å en båt, i 10 dagar på en båt. Rastlösheten slår in efter några timmar på havet. Möter min smärta. Om jag bara visste varför den är där. Vad beror den på? Den där smärtan som vrider om mitt innersta. Här på båten kan jag inte fly. Den är där och jag måste möta den. Jag vill bara vara hel. I alla fall helare.

…………………………………….

Små fiskar hoppar i det annars så stilla vattnet.
Syrsorna spelar och från det närliggande hotellet hörs sorl.
En båt kör iväg, vågorna får det att gunga rogivande i båten.
Kluckar
En retsam mygga surrar runt huvudet
Och livet känns om än för ett ögonblick rätt gott.

…………………..

Det kluckar så fint när havet rör vid min båt
Havet har så mjuka vågor
Himmelens valv famnar om dig och mig
Guds armar håller i oss
Gud känner dig in i den minsta vrå
Gud nynnar på en sång om vågornas gång
Om havet som omsluter
Människa, du är buren av skaparens famn
Varje andetag, andas in Gud
Gud håller om dig och bär dig
Gud gråter och ler med dig
Du är aldrig ensam
Gud är oändlig som havet

…………….

Du tid som läker
Själens öppna sår
Ge mig en klocka som stilla står
Det sägs att livet har sin gång
Men måste livet vara så vrång
Människor som gör illa själen
Med sina elaka tillmälen
Tänk på vad du gör
Människor du möter kan vara skör
Så ta ansvar för vad du säger
Själsliga sår är allvarliga grejer

………..

Flyg min plåtburk, flyg
Ta mig upp i luften
Bär mig
För mig vidare, framåt
Älskade plåtburk,
flyg, lyft upp mig,
till himmelska skyar
Ta mig hem
Du plåtburk,
jag litar på dig
Att du bär mig,
tar med mig på en resa
Att du tar med mig hem

……………

Saltet, solen, havet
Vinden eller brisen
En båt, några segel
Tid
En trasig själ
Ett söndrat inre
Kombination
Påbörjad läkning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *