Sparad i Inga rasister på våra gator

Svar på hat

Då jag inte har så mycket energi just nu och sällan sitter vid datorn var det ett tag sedan jag gick in på min blogg. Väl inne på bloggen ser jag att jag har en del kommentarer. Det mesta är spam men så är det en som valt att kommentera på mitt förra inlägg, om arbetet med flyktingarna. Eftersom jag är den jag är så delar jag gärna med mig av denna kommentar och självklart ett svar på det.

”Det finns väl ingen trygghet i Sverige längre, folk är rädd att gå ut själv när det blivit mörkt. I Göteborg, Stockholm och Malmö skjuts det hej vilt, så säg den som inte är rädd att bli skjuten. Vi har massa folk som skriker över att få trygghet inte minst våra stackars hemlösa. Varför tar du inte hem dem till dig och ger dem värme och mat, allmän omvårdnad? Om din kärlek är så stor som du vill ge sken av varför har du inte brytt dig om uteliggare i Sverige tidigare…..har funnits och finns massor av dem? Eller är det som psykopaternas bild de vill visa upp….TITTA PÅ MIG VAD STORT HJÄRTA JAG HAR, MEN BARA SÅ LÄNGE ALLA TITTAR. NI SOM INTE GER MIIIGGGG LJUS OCH UPPMÄRKSAMHET FÅR FÖRSVINNA FÖR JUST NU GER REFUGEES ATT LJUSKÄGLAS LYSE PÅ MIIIGGGG. Det är alltså detta som är din STORA medmänsklighet, de hemlösa verkar du inte se……OTÄCKT! OTÄCKT! OTÄCKT!

ETT SANT HJÄRTA SER SÅREN OAVSETT VEM SOM BLÖDER! Ställd dig själv frågan varför hemlösas blödande hjärta inte fått första hjälpen av dig. Dessa hemlösa gav inte samma värde av uppmärksamhet från omgivningen till dig själv som REFUGEES gör, eller?Är så trött på FALSKA hjärtan!”

Wow, vilken harang med smörja. Jag gissar att du inte brytt dig alls om hemlösa tidigare, om du nu ens gör det nu. Vad vet du om vad jag gjort innan? Mycket av det jag gör sker i det tysta, då jag inte har behovet av att skrika ut och få uppmärksamhet eller en klapp på huvudet om att jag är duktig. Framför allt inte från sådana som dig.
De som skjuter är ibland sådana som invandrat och ibland infödda svenskar. Jag är mest rädd för hatet, för nazister som är beredda att döda för att få sitt hat igenom. Det är spännande att så fort en människa gör något gott för en EU-migrant eller flykting så är det just dom som också ska bry sig helhjärtat om alla. Hur vore det om vi delade på det hela. Om vi alla brydde oss om några var så skulle fler kunna få omsorg. En människa kan inte ha omsorg om alla.

Sen kan vi ju ta det här igen.

Hemlösa i Sverige har ett skyddsnät genom att de är medborgare i vårt land. Det finns härbärgen och organisationer som arbetar med dessa personer. Migranter och flyktingar som kommer hit har ingen. De har inget skyddsnät, det finns inga uppbyggda organisationer kring dessa människor. De har flytt från krig, förföljelse och fattigdom. Jag gör det för att jag kan, för att jag måste, för att det är min plikt som människa.

Det du då kanske inte förstår är att jag gör så mycket gott jag kan för så många jag kan. Men jag kan inte hjälpa alla. Och jag gör det inte för att få uppmärksamhet eller bli någon slags offentlig person. Jag gör det för att jag är skyldig att göra det jag kan som människa. Vad gör du?

Det är så lätt att sitta på nätet och skriva och tycka. Det är mycket svårare att gå ut och göra skillnad. Jag gör skillnad, gör du? Näthat leder inget vart. Mitt hjärta är rent, det är äkta. Hur är det med ditt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *