Sparad i Barn, Bilder, Vänner

Städpanik och virrvarv

I helgen har vi varit i Umeå för att städa ur lägenheten. Den har fått förfalla en hel del dessutom så har katterna bott där i några veckor själva. Rörigt värre. Bara att packa det som blev kvar efter den ordentliga flytten tog en bra stund. Sen skulle en hel del bäras iväg till soprummet och en annan ordentlig hög skulle iväg till second hand. Lillebror kom och hjälpte till att köra iväg saker. Linda tog hand om sonen under dagen. Grannen Åsa hjälpte oss med städningen. Vi fick iväg allt, började städa och sen blev det sen lunch. När vi åt konstaterade vi att det var massor kvar att göra och att vi inte skulle varken hinna eller orka umgås med de vi ville om vi skulle städa lägenheten själva. Så vi beslöt oss för att ta städfirma i alla fall. Det var viktigare att hinna umgås med de vi tycker om och saknar än att städa.

städpanikAtt springa runt och känna stressen bara öka var inget vi ville eller önskade oss. Tack och lov för att vi ska kunna ha råd med städfirma. De tar nog emot vår förfrågan gladeligen.

Det bästa i helgen har dock varit barnen. Z och B har verkligen saknat varandra, längtat. När vi började åka ner sa Z att han ville gå förbi och träffa B. Det han inte visste om var att vi skulle sova där och att han skulle få vara där. Så när han frågade om han kunde få träffa B svarade hans ”elaka” mor lite lojt ”vi får se om vi hinner”. Väl framme sa jag att vi skulle leta efter hans överraskning. För honom är överraskning lika med paket. Så han letade efter ett paket. Allt som låg på marken och var av kartong eller papper. Vi gick förbi hans gamla förskola och där såg han helt plötsligt ett rött papper han sprang emot. Det han dock missade var vilka som stod på andra sidan gångvägen. När han vänder sig om utbrister han ”Linda” då vänder sig B om och ser Z. De sprang mot varandra och sen blev det kramkalas. De pratade och härjade på nästan framåt midnatt. Båda vaknade tidigt och de körde visst på rätt ordentligt under lördagen.
Hur som helst så dessa två älskade små goa bästisar, de har gjort helgen värd allt.

bästakompisar

Första kvällen frågade jag honom om han var nöjd med sin överraskning. Och jag hade tur och lyckades fånga ögonblicket när han svarade med hela sin kropp hur nöjd han var. Genomlycklig.

nöjdZ

Lördagkvällen gick till att umgås med vänner ute på en gräsmatta. Alkoholfri öl gick ner med lite problem. För övrigt sov jag djupt och gott i Lindas säng.

På vägen hem funderade jag mycket på det här med att vi har bytt stad. Jag får inte ihop det i huvudet och känslorna än. Gissar att det kommer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *