Sparad i Tankar

Pappornas dag

Idag var det visst den berömda farsdagen. Vi har som rutin i vår familj att glömma bort sådant där eller rent av strunta i det. Fars och morsdag känns mest som ett kommersiellt jippo precis som alla hjärtans dag. För visst kan man fira sina föräldrar, visst kan man fira sitt hjärta. Men allvarligt, titta er omkring och se hur butikerna marknadsför. Det blir ju helt galet. Det slutar handla om att visa uppskattning för sin pappa, mamma eller älskling. Istället handlar det om att köpa saker.

Nej, då firar jag hellre mina föräldrar på annan dag och på annat vis. Att fira dom på deras födelsedag är ju inte helt fel eller varför inte fira dom på sin egen födelsedag. Den dagen de blev föräldrar. Min man firar jag på vår bröllopsdag. Där emellan kan han få någon present eller annan uppskattning för att jag känner för det då, för att jag vill visa min uppskattning för honom då och då.
När jag var yngre och bodde hemma kom jag titt som tätt hem med blommor till mamma. För att jag älskade henne. Om pappa fick något vet jag inte, det kan hända men jag minns inte. Min relation till pappa har varit en resa för sig och är väl på sitt sätt fortfarande. En dag som jag däremot skulle vilja fira tillsammans med min pappa, men som inte blivit av på många många år, det är dagen då adoptionen gick igenom. Numera kommer jag inte ens ihåg vilket datum det var och vart papprena är, ja det är en gåta för sig.

Men visst kan man, bör och ska man fira sina föräldrar, om man har en bra relation med dom. Dock tycker jag man kan fundera på varför man gör det. Av vilken orsak firar du dom just på de dagar som kalendern säger? Varför firar du inte dina föräldrar en annan dag? På vilket sätt ger du dom uppskattning resten av året?

Pappa, jag älskar dig mer än bara för denna dag, jag älskar dig varje dag

Mamma, jag älskar dig året runt och dygnet runt

Karlslok, jag älskar dig, mer eller mindre hela tiden

Z, dig älskar jag så jag spricker av kärlek

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *