Sparad i Hälsa, Tankar

Negativ stress

Flera gånger i mitt liv har jag fått olika sjukdomar och symptom på grund av stress. Senast var inte så länge sen men jag försökte då lyssna på kroppen och det hjälpte.

Tanken var att faktiskt inte utsätta mig så enormt för stress på ett bra tag. Men det sket sig. Förvisso är det inte jag som utsätter mig för stress. Men utsatt för en enorm stress och press är jag. Kroppen har börjat reagera precis som vid en depression. Den lägger ner och vill bara sova. En enorm trötthet har jag hela tiden. Likaså har huden på mina ögonlockar börjat tunnas ut och de är inte långt ifrån att bli ordentligt såriga. Detta händer rätt ofta när jag är stressad, för stressad och under negativ stress. Det kliar och jag har börjat känna av bältrossymptomen. Jag hoppas innerligen att bältrosen inte bryter ut denna gång. Det är bara för smärtsamt.

Förutom allt det där sover jag dåligt fastän jag sover mer än normalt. Jag har svårt att somna och får ångest på kvällarna. Man kan helt enkelt säga att jag mår skit. När det här är över hoppas jag att jag kommer slippa sådan här sjuk negativ stress igen på otroligt länge. Det börjar räcka med negativ stress i mitt liv. Det är för många gånger som jag blivit sjuk av negativ stress och det börjar märkas på kroppen. Dessutom minskas toleransen mot stress för varje gång som jag blir så stressad att jag nästan blir sjuk eller för den skull när jag blir sjuk.

Förmågan att hålla saker i huvudet börjar försvinna. Jag kan inte hålla fokus lika bra, ljud från olika håll stör och likaså om flera pratar samtidigt stänger hjärnan ner. Mina kognitiva förmågor påverkas med andra ord.

Jag tycker själv att jag blivit rätt duktig under åren att låta bli att utsätta mig för mycket för negativ stress. Stress har jag väl mer eller mindre alltid i mitt liv men mycket av den är faktiskt positiv och självvald. Denna stress har jag långt ifrån valt och vill helst bara bli av med. Den tär enormt både fysiskt och psykiskt.

 

Önskan om att få lite ro i sitt liv är väl ändå inte för mycket begärt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *