Sparad i Barn, Politik, Sonen säger, Tankar, Trollbottom tycker till, Uppfostran

Mitt fantastiska barn

Jag och Z skulle panta burkar idag. Pantmaskinen var trasig och burkarna fick åka med ner på stan. Väl där insåg jag att det här kommer inte fungera. Jag kommer inte bära omkring dom där hela kvällen. Z sa att han kunde bära dom. Utanför Smedjan satt en av de människor som behöver lita sig på människors godhet, givmildhet och solidaritet för att kunna överleva. Jag sa åt Z att ge hen våra burkar. Inte mycket men lite. Han gjorde det och sen tog han av sig ryggsäcken. Tog fram sin plånbok och gav henne en del av sina pengar. Några äldre damer såg detta och kom och gav pengar de med. De menade att kunde ett sådant litet barn så kunde de med. Z sa ”Ja, vet ni inte det. Man ska ge pengar varje gång man ser en person som behöver”

Precis så är det. Känns det jobbigt att se människor som tigger? Självklart är det jobbigt. Du kan ju själv tänka dig hur det skulle vara att behöva tigga för att få ihop bara för lite mat i magen. Om du tycker det är jobbigt, vad tror du då de människor som sitter där tycker? Roligt?

Det är inte människor som tvingas jobba åt kriminella gäng. Det är människor som är i nöd. Kan min son dela med sig av sina pengar, då kan du dela med dig av dina. Har du mat över, ge till de som behöver.
Många tror att det är kriminella gäng som styr och som tvingar dessa personer att tigga. Det är inte så, det är en myt som rasister lyckats bygga upp. Du kan ju tänka själv(?) Fundera på hur du skulle känna om du behövde tigga för att få ihop till mat. Fundera på hur du skulle göra om du inte kunde få in något. Skulle du hungra, låta din familj hungra. Eller skulle du tigga? Det är inte personerna som tigger det är fel på. Det är samhället. Och visst, det är inte bara Sverige utan det handlar om andra länders situationer också, andra länder som inte förhåller sig till sina medborgare. Det betyder dock inte att vi i Sverige inte har något ansvar. Självklart har vi det, vi har ett otroligt stort ansvar. Dels ett solidariskt ansvar, ett medmänskligt ansvar. Ingen ska behöva gå hungrig.

Z säger ”Man ska hjälpa de som behöver hjälp. En del barn har inga leksaker, då kan de få mina”

Kan en 6-åring, så kan du

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *