Sparad i Trollbottom tycker till, Utmaningar

Manifestation i tystnad

I säkert tio år har jag haft en tanke om att den 30 november (alt. 6 november) manifestera/demonstrera mot nazism och rasism. Det är då det brukar vara skräniga nazistdemonstrationer runt om i landet. Tyvärr blir ofta de motdemonstrationer som uppstår skräniga, bråkiga etc.

Jag tror inte på att bemöta hat med hat, inte våld med våld. Jag tror på att bemöta som vi själva vill bli bemötta. Någon måste börja visa på ett annat sätt. Så redan för däromkring 10 år sedan fick jag en tanke om att manifestera i tystnad. Att kyrkorna i landet skulle enas, gå ihop och på sin ort gå ut och manifestera mot nazism, rasism och hat i tystnad. Be, tänd ljus men i tystnad. Se dom i ögonen, stå enade, var fredlig, visa på fred.

Så, jag skrev detta på facebook, blev uppmanad att sprida vidare. En grupp startades för att ena, sprida, organisera. Problemet är ju att många måste vara med, för arrangemanget måste de som bor på orterna själva ordna. Men en grupp kan organisera, tipsa och stötta.

https://www.facebook.com/groups/449106641871571/

Vill du vara med och skapa en annan värld? Vill du bemöta med respekt och fred? Välkommen, all hjälp, alla människor behövs på många platser. Tillsammans är vi starka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *