Sparad i Okategoriserade

Män är djur

Så, då har vi avklarat den fantastiska kommentaren som alltid kommer när en som feministisk kvinna talar om sexuella övergrepp och trakasserier och om mäns syn på kvinnor.
Kommentaren gör att män försöker bli offer, de som det är synd om. På så vis slipper de se strukturerna som är så galna. På så vis slipper de förändra sin syn på kvinnor, strukturen och problemet med att kvinnor dagligen utsätts för sexuell trakasserier.

För det är ett problem, än större blir det när män inte ser sin del i problemet oavsett om de själva trakasserar eller inte. Garanterat finns det många män som inte själva uppfattar att de utsätter kvinnor för sexuella övergrepp.
Jag känner inte en enda kvinna som inte blivit trakasserad, jag känner heller inte en enda man som sagt att han utsatt kvinnor för det.
Men problemet finns, i allra högsta grad. Skrämmande är också att det är så vanligt att många kvinnor, flickor inte ens reagerar på att det är fel, att de har rätt till sin egen kropp och att ingen har rätt att ta på den utan tillåtelse.

Det är inte okej att ta på någons kropp bara för att du känner för det. Det är inte okej att kommentera andras utseende bara för att du känner det och framförallt, det är inte okej att skrika okvädningsord till den som inte tar emot dina tafsande händer eller sexuella anspelningar.

Och du man, det är inte du som är offer. Det är inte du som har tolkningsföreträde. Du man, du äger inte mig. Du ska inte skydda mig för att jag är kvinna, du ska inte tala om mig som min (våra kvinnor). Jag äger mig själv, du äger dig.

Om det nu ändå skulle vara svårt för dig att ge f*n i att trakassera så tipsar jag dig om att för varje gång du känner för att trakassera, stanna upp, tänk efter. Skulle du vilja att din mamma, din syster, din bästa väninna fick uppleva det du just är på väg att göra? Inte, ge tusan då att utsätta någon annan för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *