Sparad i Feminism, HBTQ

Luleå Pride

Det är så fantastiskt. I helgen har Luleå pride haft sin fest och nog har det varit fest. Trots att vädret varit allt annat än trevligt, förutom korta stunder, så har människor varit med. Det har varit galet många intressanta föreläsningar, uppträdanden, musik, filmvisning, häng och fest. Gratis förutom några av festerna. En lång parad genom stan hade vi också igår.

Själv har jag deltagit som volontär. Det är bland det roligaste en kan göra. Jag har hjälpt till lite extra och trots att hela kroppen värker av all ansträngning så känns det så fantastiskt i kropp och själ.

Många har under åren undrat varför jag, som är heterosexuell, engagerar mig. Och det gör jag för att det är viktigt. Det handlar om mänskliga rättigheter, det handlar om att vi alla ska kunna vara de vi är. För mig handlar det om att jag ska kunna få vara jag. Själv kallar jag mig queer. Just för att normerna är för trånga. Visst, jag identifierar mig som kvinna, jag är en cis-person, men jag är mer än så. Jag är mer än vad normerna i dagens samhälle säger att en kvinna ska vara, jag är mer än vad normerna kring min ålder ska vara, jag är mer helt enkelt. Och för att jag ska kunna få vara jag, för att andra ska kunna få vara de är så engagerar jag mig. För jag vill göra skillnad. Jag kommer inte kunna förflytta berg men jag kanske kan flytta på några stenar från berget. Är vi många som flyttar stenar så har vi tillsammans så småningom förflyttat hela berget. 

 

För att jag är den jag är, så fixade jag till håret innan helgen. Jag gick till frissan och fick det slingat i prideflaggans färger. Nu hoppas jag bara det håller till Stockholm pride men gissar att det kommer behöva färgas på igen. Får se om jag har råd till det. För jag blev galet nöjd.

pridehår

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *