Sparad i Barn, Föräldraskap

Kalashets

Om lite mer än en månad fyller sonen år. Det är dags att boka lokal och smått planera inför kalaset. Inbjudningar ska göras i ordning etc. För att få lite idéer googlar jag runt och inser att föräldrar är galna. Det ska överträffas varandra, kalas kostar multum och företag erbjuder ordnade kalas för massvis av pengar.

Så vill inte jag ha det utan känner snarare vikten av att visa på hur en kan ha ett riktigt bra kalas utan några större utlägg och överträffande av varandra. Det kan vara dags för föräldrar att fundera på varför det är så viktigt att överträffa varandra i att ha gigantiska kalas för enorma summor. Är det verkligen det som räknas eller är det viktigare att faktiskt hylla den som fyller år?

Vi har de senaste åren haft utekalas. I år kommer vi dock ha tillgång till en lokal så vi kan ta fikat inomhus. Det kan vara skönt om det regnar. Lokalen lånar vi gratis. Utanför lokalen finns det grillmöjligheter så vi kommer köra med utekalas mestadels i år med. Grilla korv, pinnbröd. Kanske grilla marshmallows som läggs mellan mariekex. Små godispåsar med ytterst lite godis i (i påsarna brukar det vara kanske en godisask, en klubba och en fejktatuering) som hängs upp i träd bakom lokalen. Eventuellt ett godisklubbträd. Tårta, saft, kaffe och möjligen bullar eller en kaka (beroende på vad jag orkar baka) bjuds på inne i lokalen. Därefter får barnen leka.

Om man känner att det kan bli tråkigt för barnen (vilket det sällan blir) så varför inte göra ordning en hink med såpbubblor (stora) och sen ta ståltråd och tråd och gör egna former. Då kommer barnen garanterat roa sig hur länge som helst.

Det behöver alltså inte vara värre än det ovan, det behöver inte ens vara så mycket som vi gör. Fokus ska väl ändå vara på födelsedagsbarnet och att ha en trevlig stund tillsammans.

Vad brukar ni göra? Känner ni av hetsen? Vad gör ni åt det? Vad är rimligt?

 

kalas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *