Sparad i Tips

Julklappstips eller julfix

Är ni i sista minuten när det gäller julklappar? Vet du inte vad du ska ge. Mitt tips är att gör något själv. Måla en tröja, sy något. Köket är en bra plats för julklappar med. Inlagda päron i en glasburk. Både gott och snyggt. Saffranskorpor kan man lätt göra av vanlig lussekattsdeg. Gör bara som en brödlängd fast smal, grädda, dela i mitten och skär i lagomt stora bitar, torka sedan i ugnen, jag följde sedan bara hur man gör med andra vanliga skorpor. Eller varför inte vanliga skorpor. Pepparkakstryffel är galet gott och görs numer varje år. Fungerar lika bra att ge bort som att bjuda på. Tryfflar av olika slag och smaker fungerar alltid. Lägg i en fin burk eller i cellofanpåse så blir det snyggt. Rischoklad är galet enkelt att göra och går att smaksätta med vad som nu man tycker är gott. Senap är enkelt att göra och så mycket roligare att ställa fram egengjord senap på julbordet.

imageimageimage

 

 

imageimage

Baka ett bröd eller några kakor. Kola eller vad som helst. Gör något du tycker är roligt och ge bort det. Istället för att köpa nya dyra presenter så tillverka något själv. Ovanstående grejer på bilderna är saker vi gjort tidigare år. Olja har vi också gjort, olja med smak som vi hällt upp i fina flaskor.

Och om du nu inte känner för att göra själv, köp så långt det bara är möjligt begagnat. Fundera på om du verkligen måste köpa nytt och om du verkligen måste lägga så mycket pengar på presenter. Eller varför inte köpa en julklapp som gynnar fattiga. En utmärkt present till de som allting har. En påse tryfflar samt vaccin som exempel. Bara fantasin som sätter stopp för det du kan göra av små medel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *