Sparad i Barn, Tro

Hopp i församling

Idag hade vi SMU (equmenia)-gudstjänst. Alla våra grupper var med. Senare i veckan ska jag försöka ta en bild på den fina tusenfotingslarven vi gjort. Alla barn har gjort en del av kroppen, ja ledarna med. Idag satte vi upp den och den blev så lång att väggen inte riktigt räckte till. Riktigt fin blev den.

Hur som helst började gudstjänsten med att barnkör och scouter tågade in under första psalmen. Därefter blev det ingångsord och därefter körde vi i barngympan vår hoppa-sång som vi alltid startar till. Klaras hoppsång, en utmärkt uppvärmningssång. Jag bad församlingen att stå upp och hoppa tillsammans med barnen. Och de flesta ställde sig upp och hoppade där i bänkraderna. Så otroligt roligt och barnen hade roligt.

klarafärdigagå

Därefter hade Olle, som faktiskt gillar barn, en betraktelsestund med barnen. Riktigt bra blev den. Under tiden barnen satt och lyssnade på honom, hämtade jag min surfis till son och skrev dagens välsignelse. Efter att barnkören sjungit, scouterna visat upp sina fina skjortor så var det dags för barngympebarnen igen. Denna gången körde vi vår smygasång. En mystisk man från mamma mu. Barnen hängde med utan problem, ja förutom min egen då som satt och surade på en bänk.

Det blev lite mer sång och sen körde vi Ro ro liten båt och därefter lärde vi församlingen hur man gör kullerbyttor.

Det roliga var att församlingen verkligen hängde med, applåderade och lät det få vara avkopplat idag. Precis så som jag önskar det kunde få vara lite oftare.

Och jag är grymt stolt över barnen idag. Vad modiga de var. Det är inte alltid helt enkelt att vara 5 år och göra så mycket som de gjorde framför så många människor.

gympabarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *