Sparad i Hälsa, Musik

En borttappad muskel

Sjukgymnasten som jag var till i torsdags hjälpte mig att hitta min muskel i magen som egentligen ska ha en viss spänning hela tiden. Min var borta. Spänningen i den muskeln kan försvinna av både graviditet och övervikt då muskeln har blivit uttänjd. Efter både min graviditet och fetma så har jag alltså tappat bort min muskel eller framför allt muskelspänningen.

Detta gör att jag fått ta emot all belastning i ryggen. Detta tillsammans dessutom då med ett jobb där det förekommer lyft och vridningar som är ganska tunga gör inte att ryggen håller ihop speciellt bra. Jag ska nu öva på att hitta åter till spänningen i magmuskeln och framför allt lära mig hålla spänningen i muskeln. Jag jobbar på flera gånger om dagen nu men svårt är det. Framför allt att lyckas hålla spänningen men ändå andas.

Ryggen då, ja den är bättre men inte bra. Ryggskottet är kvar och jag har fortfarande ont men inte lika ont som för en vecka sedan. Är dock lite tveksam till om jag kan återgå till jobbet än. Risken är då att ryggen kommer krascha igen och att det blir ännu värre. Vill helst slippa få ett diskbråck som det kan bli. Jag har sagt till frisklinjen som vi ska ringa om vi blir sjuka eller friska att jag ska avvakta över helgen. Men idag har jag ont. Sköterskan jag prata med igår sa dessutom att första tiden ska en ta det lugnt med lyft och vridningar. Jo, men inte så lätt om en har ett jobb där det ingår just lyft och vridningar och där en dessutom är själv och inte kan få hjälp. Men får som sagt se, det är ju en hel dag till innan nästa vecka börjar.

muskelgrupperSå nu är det ”bara” att träna och vila

Såg för övrigt just precis att Depeche Mode dels släpper ny skiva (vilket jag iof vetat ett tag) men att de också kommer till Sverige i juni. Tyvärr verkar det som att man måste betala dyrt festivalpass och då känns det inte så lockande. Då åker jag hellre till Köpenhamn och ser dom där. Jag vill verkligen verkligen se dom. Så älskling, vill du ge mig den perfekta bröllopsdagspresenten så vet du nu

3 reaktioner till “En borttappad muskel

    1. Om du känner vid sidan av naveln och hostar till lite så känner du en muskel som spänns. Den muskeln håller upp hela dig egentligen och ska ha en viss spänning hela tiden

  1. Vad bra att du har fått gå till Norrlandskliniken. De är bra där.
    Lär dig magmuskelnspänningen och träna den så slipper du få som jag. 5 diskbråck.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *