Sparad i Familj, Tankar

Det som inte borde sagts

När man nått botten, när man är så trasig att det inte går att nå längre ner. Då finns bara en väg att välja. Uppåt, att bli hel och frisk.

Saker som jag inte riktigt vetat om, eller vetat om men tryckt ner, kom under påskhelgen upp till ytan. Smärtsamt. Inte bara för mig utan för min familj med. För såklart kom det fram på ett väldigt dumt sätt och ord sades som bara gjorde illa. Om det gick att få ogjort hade jag gjort det på en gång. Det går inte, utan istället får vi leva med det som sades och försöka acceptera att vi sårade och gjorde illa varandra.

såra

Det som kom upp, som blev tydligt, som jag inte kan trycka bort längre. Jag trodde jag var klar, att jag hade accepterat. Det är inte så, uppenbarligen. Kanske har jag intalat mig själv att det varit klart för att slippa se hur mycket det påverkat mig. Jag kan tydligare se nu hur det påverkar mig, mitt äktenskap, mitt föräldraskap, min vänskap. Jag är rädd, ledsen och känner mig så svag. Som att minsta lilla sting kan göra mig så illa. Så skör.

Jag har alltid varit rädd för att visa mig svag och skör. Även om jag ofta är svag och skör. Men jag försöker dölja det, för skulle någon se att jag är en liten människa, som är rädd, svag och skör, ja då skulle jag gå sönder direkt. Rädslan att visa sig svag förstör för mig såklart. För alla är svaga till och från. Det vet jag och det är ingen hemlighet.

Men det är inte bara rädslan av att gå sönder för att jag visar mig svag. Utan det är mer som kom upp till ytan. Saker jag inte tänker dela här. Inte nu i alla fall. Först ska jag ta hjälp och bearbeta det hela. Först ska jag visa mig svag och skör. Saker ska bearbetas och jag ska komma ut som en ännu starkare människa. En människa som litar på sig själv och sin egen förmåga. Som kan visa sig vara svag till och från. En människa som tillåter sig vara just människa.

Jag vill ingen illa. Jag vill framför allt inte min familj illa, jag vill inte min partner illa. Det blir så ibland, jag gör illa. Så förlåt mig för det jag gör och säger som inte är menat. Som jag vet bara skadar. Ni är det viktigaste i mitt liv. 

förlåt

En reaktion till “Det som inte borde sagts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *