Sparad i Barn, Genus, Uppfostran

Återtagandet av klänningen

Blev så glad imorse. Sedan vi flyttade och sonen började på ny skola med nya barn har han varit mer restriktiv med valet av sina kläder. Inte hemma men vad han tar på sig när han är på skolan. Han sa redan första veckan på skolan att han inte kunde ha sina rosa byxor på sig där, för han blev retad av de andra pojkarna.

Vi har sedan dess uppmuntrat, pratat om hur man får klä sig som man vill, se ut hur som helst och det ska vara okej. Ingen har rätt att skratta eller retas. Han har ändrat sina kombinationer av kläder, tights (leggins) med spindelmannen-tröja. Men så idag hände något.

På morgonen tog han på sig sin älskade hello kitty-tröja som han inte använt på närmare ett halvår, sina hello kitty-leggins. Sen frågade han vart hans klänningar hängde, han skulle ta med en till skolan och visa. Med sig tog han sin rosa hello kitty-klänning med ballerinakjol.

När vi hämtade honom frågade jag honom om han visat upp sin klänning. Jo, det hade han och han hade även haft den på sig. Flickorna hade tyckt den var fin och några av pojkarna hade skrattat. Jag frågade honom då vad han hade gjort eller sagt när de skrattat. ”Inget mamma”

Vidare berättade han att det var en pojke, vi kallar honom B, som ändå verkat vara lite nyfiken på sonens klänningar. Så sonen berättade att imorgon skulle han ha med en annan klänning för B hade ju inte sett alla hans klänningar. En om dagen tills han visat upp alla sina klänningar ska han ha med sig. Vilket blir några dagar, han äger ändå rätt många klänningar/tunikor.

Så nu är det ett stort hejarop här hemma. Den lilla herrn börjar ta tillbaka sitt egna lilla revir igen.

pojkeiklänning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *