Sparad i Arbete, Politik

Assistenter – Upp till kamp

Jag gissar att det finns flera personliga assistenter runt om i landet som arbetar jour och som inte får vettigt betalt för sina jourtimmar. Eller kan det vara så att ni precis som jag inte ens får betalt för alla timmar.

Det kan inte vara okej att vi får minimal lön för de timmar vi tillbringar på vårt arbete. För även om vi sover vissa timmar så måste vi kunna rycka ut när som helst och vi har ingen möjlighet att lämna vår arbetsplats. Därför bör vi få minst normal lön för alla de timmar vi arbetar.

Kommunal har påbörjat sitt arbete för avtal 2013. De kommer bland annat ta upp detta med jour men vad jag har kunnat läsa mig till så handlar det inte om lön under jour utan bara att få bättre och tydligare regler kring jour. Därför tänker jag att det är nu vi har chans att visa vårt missnöje.

Protestera, acceptera inte att jobba gratis. Det är inte så det ska gå till och vårt arbete är mer värt än så. Vi är värda mer än att tvingas till gratisarbete.

Ett förslag till protest är att alltid skriva upp de timmar vi inte får betalt för som övertid. Tänk vilken protest det skulle kunna bli om vi alla samlar oss och skriver upp övertid för alla timmar vi inte får betalt för. Och då ska de inte räkna på att vi får halva lönen eller mindre för timmarna. Nej, vi ska ha normalt betalt för alla timmar.

Hör av er till kommunal, berätta om er situation. Berätta hur det funkar för er, vad ni får i lön eller inte i lön. Berätta och protestera. Vi är värda mer.

Upp till kamp assistenter

En reaktion till “Assistenter – Upp till kamp

  1. Helt sjukt. Även här i Årjäng så händer samma saker för de personliga assistenterna. Kommunen är hur trög som helst. Jag blir arg å deras (assistenterna) vägar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *