Sparad i Arbete

Arbetssökande

Idag, på order från försäkringskassan gick jag och anmälde mig som arbetssökande för att skydda min sgi. Jag kom dit ganska sent då jag jobbat idag. Igår när jag försökte fixa det gick det inte på grund av tidsbrist då jag skulle börja jobba innan det fanns tid.
Jag har fått förlängt vikariat på de procent jag behöver denna månad.

När jag fick träffa en handläggare frågade han mig varför jag kom dit så sent och med sonen i släptåg, om jag var barnledig eller liknande. Mitt svar blev såklart att jag inte hunnit tidigare då jag jobbar.
Han frågade då vad jag gjorde där. Jag berättade att försäkringskassan sänkt min sgi då de menade att jag behövt anmäla mig som sökande redan då jag började min tjänst på vår nya ort. Han tyckte det lät väldigt konstigt och förstod inte alls varför man skulle anmäla sig som arbetssökande om man hade jobb. Jag jobbar inte mindre än förut men tjänar bättre.
Så som kommenter på min anmälan skrev han att jag jobbar och är nöjd med det jag har. Kommer alltså inte söka a-kassa den här månaden och förmodligen inte framöver heller. Anmälan var alltså helt onödig.

Två myndigheter som ska samarbeta men som har helt olika uppfattningar om vad som gäller. Imorgon ska försäkringskassan få ett samtal från mig där de helt enkelt får ta tillbaka min sgi till där den låg innan deras konstiga sänkning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *